• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
6. august 2009 - Jaguar Danmark

Jaguar XJ med 470 hk

Jaguar vil efter nytår sende den ny XJ på gaden.

Den kommende Jaguar XJ med glastag. Den kommende Jaguar XJ med glastag.

Jaguar Danmark
Jay Leno elsker Jaguar
Den kendte studievært og bilentusiast Jay Leno havde påtaget sig opgaven at holde den indledende del af præsentationen og fortalte med stor varme og indlevelse om hans fascination for mærket Jaguar helt fra barnsben til hans voksne eksistens. Jay Leno indviede de tilhørende i Jaguar universet med sit sædvanlige glimt i øjet og fortalte med stor indlevelse og humor om sit bekendtskab og oplevelser med det karismatiske og legendariske engelske bilmærke.

Tidløst designsprog
Således var publikum varmet op da Jaguar Cars administrerende direktør, Mike O'Driscoll, efterfølgende gik på scenen og indledte med: "Dette er i sandhed spændende tider for Jaguar. Den nye Jaguar XJ er i den grad en nyfortolkning af det enogtyvende århundreds sportslige luksus bil. Udover at være smuk, formår den nye Jaguar XJ til trods for sit modige design alligevel at fremstå tidløs og æstetisk med klare rødder i Jaguar’s umiskendelige designsprog.

Elegant, raffineret og sportslig
Både Mike O’Driscoll såvel som designeren af den nye Jaguar XJ, Ian Callum talte med tydelig stolthed i stemmen om den nyeste tilføjelse i Jaguar’s modelprogram. Ian Callum formidlede sin vision omkring bilen fra koncept til produktionsmodel. Med sin charmerende skotske dialekt uddybede han på nærmest poetisk vis hvilke indflydelser, der havde gjort sig gældende i bilens designforløb og udtrykte ydmyg tilfredsstillelse ved at have fået opgaven at designe den nye XJ, hvilket siden hans start hos Jaguar Cars altid havde været en af hans store ambitioner.
Med en blanding af elegant raffinement og sportslig high-tech bringer Jaguar XJ fornyet inspiration til begrebet luksusbil med forførende ingredienser som vidunderlig linjeføring, imponerende præstationer.

Skal ud til et større publikum
Som en opfølgning på succesen med XF og XK, er præsentationen af den nye Jaguar XJ en yderligere landvinding for det revitaliserede mærke. Bilen, der klart er positioneret som virksomhedens 4-dørs flagskib, udvider denne models opmærksomhed til et nyt og større publikum.
“Den nye XJ er i særdeleshed en moderne fortolkning af dens forgængere. Den visuelle fremtræden baseres på den udstrakte dråbeform af sideprofilen på bilens ruder, den kraftfulde holdning og bilens bredde. Den er det mest rendyrkede eksempel på Jaguar’s nye designsprog", sagde Ian Callum, design direktør for Jaguar Cars.

En Jaguar skal være smuk og klar i sin hensigt
I et interview udtaler han ligeledes “Bilen er meget moderne og lever i den grad op til de menneskers forventninger, der forstår sig på design med stort D, det har jeg ikke den mindste tvivl om. Det er en meget velbygget bil. Tillige har designere også haft stor indflydelse, hvilket er en kombination, som jeg synes ganske unik. Linjeføringen er intet mindre end smuk, men vi fortolkede den på en noget anden måde, der er rigtig og passende for det enogtyvende århundrede - og det er det essentielle. En Jaguar skal være meget smuk, meget klar i sin hensigt, men dog alligevel relevant for sin tid. Med denne bil føler jeg virkelig, at jeg har taget næsten tredive års erfaring og lagt det i noget der er meget fuldstændigt for mig, hvilket har krævet en masse disciplin og en stor indsats af mig, mit designteam og ingeniørerne. Men jeg føler dog også, at det er lykkedes at opnå noget ganske særligt”.

Nyskabende panoramatag
Et innovativt nyt panorama glastag er en integreret del af den nye Jaguar XJ’s design koncept, der muliggør en lavere og mere strømlinet taglinje samtidigt med en markant forbedring af oplevelsen af pladsforhold og lys i kabinen. Det nye panorama glastag kan selvfølgelig i lighed med et konventionelt soltag åbnes på pladserne over den forreste del af bilens indre.

Fås både som kort og lang model
Den nye Jaguar XJ kan fra starten bestilles med både kort og lang akselafstand. I forbindelse med lang akselafstand tilbydes et endda mere overdådigt og raffineret miljø til de bagerste passagerer med yderligere 125 mm benplads. Uanset hvilken akselafstand der vælges, kan bagagerummet i den nye XJ på 520 liter rumme hele to store kufferter side om side.

Krom, ædeltræ og læder
Kabinen i den nye XJ er et mesterstykke, der kombinerer elegant, nutidigt design med komfort, luksus og Jaguar’s umiskendelige sportslige præg. Detaljer i krom og pianolak står i fængslende kontrast til de smukt forarbejdede overflader i læder og ædeltræ.
For at forøge muligheden for at tilpasse den nye XJ til kundens ønsker, står et hidtidigt uset udvalg i en Jaguar af eksteriør og interiør farver, ædeltræ og læder til rådighed. Tre udstyrsvarianter danner blandt andet udgangspunkt for kundens individualisering af bilen -Luxury, Premium Luxury and Portfolio. Endelig tilbyder Supercharged- og Supersport-modellerne en yderligere mulighed for at skræddersy bilen til kundens individuelle smag, hvor sidstnævnte er det ultimative udtryk for sportslighed og luksus med læder taghimmel, semi-aniline lædersæder og ædeltræ med lysindlæg.

Såvel benzin- som diesel- og kompressormotorer
Samtlige af Jaguar's roste, nye og ultra-effektive generation III benzin og diesel motorer vil kunne bestilles i den nye Jaguar XJ. Både den 3.0-liters V6 diesel, 5.0-liters V8 sugemotor og den 5.0-liters kompressor-mættede V8 har allerede bevist deres duelighed og forenes med en yderligere kompressorvariant på 470 hk.
Jaguar’s gennemtestede køredynamiske teknologier er kommet til indsats i den XJ på et helt nyt niveau. Udstyr såsom luftaffjedring, Adaptive Dynamics (kontinuerlig variabel støddæmpning), Active Differential Control og “quick-ratio” servostyring leverer en blanding af kommunikerende, dynamiske køreegenskaber og den raffinerede, komfortable køreoplevelse, der forventes i en Jaguar.

TV til forsædepassagereren
Inde i bilen har avancerede nye teknologier muliggjort det for Jaguar’s designere at skabe et interiør med mere klare paraleller til eksklusive livsstils miljøer en blot en simpel bilkabine. Det imponerende virtuelle kombiinstrument på 12.3 tommer komplimenterer en innovativ 8 tommer skærm i midterkonsollen med “Dual View” teknologi, der kan vise DVD film eller tv-programmer til forsædepassageren, mens føreren kan overvåge bilens funktioner eller benytte navigationssystemet.

1200 W surround sound anlæg fra B&W

Ekstraudstyret Premium surround sound inkluderer det kraftigste lydsystem på 1200W fra Bowers & Wilkins, der kan sammenlignes med de bedste lydanlæg til hjemmet hvad angår lydkvalitet. Avancerede infotainment funktioner omfatter tillige Harddisk baserede audio og navigations systemer og omfattende tilslutningsmuligheder til transportable audio og video enheder via den kraftfulde Media Hub.

150 kg lettere end rivalerne
Den nye XJ har en ny indgangsvinkel til bæredygtighed. Fremstillet ved hjælp af Jaguar’s luftfarts inspirerede aluminiumskarrosseri teknologi, er den som et minimum 150 kg lettere end sine nærmeste rivaler, hvilket markant forbedrer præstationer, køreegenskaber og brændstoføkonomi og samtidigt giver forøget styrke, raffinement og sikkerhed.
Letvægts aluminiums konstruktionen, der består af 50% genbrugsmateriale understreger fokus på minimering af bilens belastning af miljøet i løbet af dens livscyklus.
Den nye Jaguar XJ kan bestilles allerede nu. Levering vil tidligst kunne finde sted efter årsskiftet.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.