• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
8. december 2009 - Erhvervsbladet

Gode sæder er dyre

Gode sæder koster op til 10 pct. af bilens produktionspris. Opel i front.

Opels ny, AGR-certificerede sæde. Opels ny, AGR-certificerede sæde.

Erhvervsbladet
En kompleks komponent
Sæderne er en af de mest komplekse komponenter i en bil, og udgør i dag i gennemsnit 10 procent af omkostningerne for hele bilen. Det er nemlig en afgørende faktor for mange bilister, der skal købe bil, at man sidder godt, og det smitter af på omkostningerne.
Der skriver Erhvervsbladet.dk

Det moderne bilsæde er resultatet af intens forskning
Det moderne bilsæde er resultatet af intens forskning, og sæderne er samtidig en vigtig del af bilens sikkerhedssystem. De skal holde til de kraftigste kollisioner og undgå at kollapse, så sikkerhedsseler og airbags kan fungere optimalt.
På Opels fabrik i Rüsselsheim arbejder et team på 64 personer med bilsæder. Målsætningen er at udvikle sæder, der på alle måder overgår lovens krav. Første generation af sæderne fås til Insignia og nu kommer sæderne også i den nye Astra.

Designet af sæderne sker tidligt i processen
Designet af sæderne sker på et tidligt stadie i udviklingen af en ny bil. De første udviklingstrin af et nyt sæde finder sted på en computer, hvor det er muligt at simulere de forskellige funktioner af sædet. Når sædet fungerer tilfredsstillende i computerprogrammerne, bygges den første prototype sammen med sædeleverandører.
Ud over polstringen har de bedste sæder fra Opel yderligere fire forskellige lag: kraftigt skum til støtte for kroppen, sædevarme, ventilation til at forhindre kroppen i at svede og et beskyttende lag over ventilationen.
Sæderne til Insignia og den nye Astra kan leveres med forlængelse af siddefladen, vippefunktion og firevejs lændestøtte.
Højdejusteringen er elektrisk med alle sædetyper på Insignia.

Udmærkelse til Opel for arbejdet med bedre sæder
Opels arbejde med sædeudvikling har resulteret i udmærkelse fra den tyske sammenslutning af læger og ergonomiske eksperter »Aktion Gesunder Rücken« (AGR) - på dansk »Aktion Sunde Rygge«. Organisationen er uafhængig og vurderer alt fra madrasser og kontorstole til bilsæder.

Merprisen for ergonomisk AGR-certificerede sæder til Astra Sport er 2.990 kr. og 4.900 kr. til Insignia.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.