• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
15. december 2009 - De Danske Bilimportører

Bilsalget stiger 8,7 pct.

For første gang i 17 måneder er salget af personbiler stigende.

Bilsalget går frem. Toyota Avensis medvirker til det. Den er den mest solgte model i år. Bilsalget går frem. Toyota Avensis medvirker til det. Den er den mest solgte model i år.

De Danske Bilimportører
Personbilsalget stiger
Personbilssalget var i november for første gang i 17 måneder i fremgang. Fremgangen var på hele 8,7 % i forhold til november 2008, og dermed fortsætter den seneste tids positive udvikling i personbilsalget. Varebilssalget halter fortsat langt efter personbilerne og var med en tilbagegang på 30,7 procent fortsat præget af krisen.

Første stigning siden juni 2008
Personbilssalget steg i november sammenlignet med samme måned sidste år. Det er den første stigning siden juni 2008 og er dermed den foreløbige kulmination på de seneste måneders bedring. Sammenlignet med november 2008, var der tale om en stigning på 8,7 procent. 
”Det er en positiv udvikling, vi oplever i øjeblikket. Selvom der fortsat er meget langt til salgstallene under højkonjunkturen i 2007 og begyndelsen af 2008, så ser vi nu kulminationen på flere måneders fremgang i bilsalget. Markedet er inde i en stabiliseringsfase, hvor det fortsatte behov for en udskiftning af den meget gamle danske bilpark og de mange nye bilmodeller er med til at understøtte den positive udvikling”, siger Bent Mikkelsen adm. direktør hos De Danske Bilimportører.

Forventer en fortsat god udvikling de kommende måneder
Også når det gælder de kommende måneder, er Bent Mikkelsen forholdsvis optimistisk.
”Vi forventer at markedet vil fortsætte en stabil udvikling i den kommende tid. December er traditionelt højsæson for køb af firmabiler, og fra nytår vil skattelettelser og den lave rente betyde, at langt de fleste danskere får flere penge mellem hænderne. Derfor forventer vi, at markedet i den kommende tid vil stabilisere sig omkring det nuværende niveau”, siger Bent Mikkelsen.

Mindre bedring for varebiler
Varebilsmarkedet er modsat personbilerne fortsat ramt af krisen. Der blev solgt 1.296 varebiler i december, hvilket er et fald på 30,7 procent i forhold til samme måned sidste år.
”Selvom faldet for varebiler er mindre end vi har oplevet i de seneste måneder, er der stadig tale om en alvorlig udvikling, hvor markedet kun har 25 % af den størrelse, det havde for få år siden. De private købere gik i stort omfang ud af markedet i 2007, og krisen har fået mange små- og mellemstore virksomheder til at udskyde købet af ny varebil, siger Bent Mikkelsen.

Lastbiler hårdt ramt.
Nyregistreringerne af lastbiler faldt i november med 72, 2 procent sammenlignet med november sidste år.
”Faldet er kraftigt og understreger, at transportbranchen også er hårdt ramt af krisen. Derfor udskyder mange virksomheder investeringerne i nye lastbiler, og sammen med de sidste års store antal nyregistreringer, betyder det, at det relative fald bliver så voldsomt, som det er tilfældet nu, slutter Bent Mikkelsen.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.