• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
22. december 2009 - International Motors (Nordic) AB

Great Wall til Danmark

Det kinesiske bilmærke Great Wall kommer til landet i 2011 eller 2012

Great Wall Phenom - en bil, vi måske får at se i Danmark i 2011 eller 2012. Great Wall Phenom - en bil, vi måske får at se i Danmark i 2011 eller 2012.

International Motors (Nordic)
Great Wall til Danmark
Det kinesiske bilmærke Great Wall - Den kinesiske mur - kommer snart til Danmark. International Motors (Nordic) AB, moderselskab til SUBARU Nordic AB har stiftet yderligere et datterselskab, nemlig Great Wall Motors Nordic AB. Great Wall Motors Nordic AB underskrev i september en aftale om distribution af biler i Balticum (Estland, Letland og Lithauen), Sverige, Danmark, Finland og Norge med Great Wall Motors i Kina.

Bil- og reservedelslager i Vestsverige
Aftalen indebærer at hovedkontor samt bil- og reservedelslager vil blive placeret i Skandinavien, hvilket jo i denne sammenhæng indebærer nyinvesteringer og nyansættelser.
"Det er med stor glæde at vi har lykkedes med at lægge hovedvirksomheden i Sverige. Allerede nu udgør halvdelen af  vores virksomhed eksport", udtaler Torbjörn Lillrud, Adm. Direktør for International Motors (Nordic) AB, som sidste år importerede over 7.000 biler og eksporterede omkring 4.000 til Sveriges nabolande.

Positiv afsmitning på det øvrige erhvervsliv

"En Nordisk organisation giverer flere positive synergieffekter for forretningslivet , i særdeleshed i bilbranchen. Biltransportvirksomheder, eftermonteringsvirksomheder, køretøjsrelaterede underleverandører, reklamebureaer, medievirksomheder og trykkerier er eksempler på brancher som vil kunne få glæde af den nye organisation", fortsætter
Torbjörn Lillrud.

Eksport til Baltikum i 2010
Allerede til næste år vil de første kinesiske biler blive  eksporteret til Baltikum til  lancering på de tre markeder. Derefter følger de øvrige skandinaviske lande i løbet af 2011 og 2012.
Great Wall Motor Company er Kinas største producent af SUV’er og pick-ups.. Desuden produceres personbiler i såvel A-som B-segmentet. Modeludbuddet vil blive helt fornyet i løbet af 2010, og de modeller, som er aktuelle for det nordiske marked, vil blive bygget helt i henhold til europæisk standard med målsætningen om at opnå mindst 4 stjerner i Euro NCAP.

Fakta om Great Wall Motor Company Ltd (GWM)
Great Wall Motor Company Ltd er en stor multinationel bilproducent med produkter solgt i over 120 lande og regioner. GWM var den første privatejede virksomhed som blev noteret på Hong Kong-børsen. Virksomheden beskæftiger mere end 22.000 ansatte. På nuværende tidspunkt har fabrikken en produktionskapacitet på 800.000 nye biler om året. GWM er en hurtigtvoksende virksomhed, som har vist store overskud de seneste 10 år. Virksomheden listedes blandt "Forbes Top 100 Chinese Enterprises" såvel 2007 som 2008. I juni 2008 blev GWM rangeret som et af "500 Most Valuable Brands in China".

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.