• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
26. december 2009 - SKAT

Tysk bil i Danmark?

21 bilister blev snuppet i razzia ved grænsen og måtte gå fra bilen i silende regnvejr.

Det kan være fristende at køre i en tysk-registreret bil i Danmark - og meget dyrt. Det kan være fristende at køre i en tysk-registreret bil i Danmark - og meget dyrt.

SKAT
21 snuppet i razzia
En større grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse har afsløret, at mange med bopæl i Danmark kører i udenlandsk registrerede biler. 21 bilister blev fanget på én aften.
SKAT Syddanmark gennemførte sammen med politiet i Syd- og Sønderjylland en kontrol ved Frøslev grænseovergang, hvor der blev beslaglagt mange biler. Beslaglæggelserne skyldes udlændinge, der kørte i udenlandsk registrerede biler. Reelt har de taget ophold i Danmark, men har undladt at omregistrere bilen.

Kendte reglerne, men håbede at slippe for dansk afgift
For de flestes vedkommende var det ikke manglende kendskab til reglerne, men udelukkende ud fra en økonomisk betragtning. Flere gav udtryk for, at det var for dyrt at lade bilen omregistrere til danske nummerplader. I alt 21 personer måtte den pågældende aften sande, at prisen for at overtræde reglerne var, at tilbringe aftenen ved den dansk-tyske landegrænse i silende regn med udsigt til at fortsætte turen til fods.
"Resultaterne af aktionen har medført, at SKAT Syddanmark vil fortsætte med at afholde større kontrolaktioner ved landegrænsen, hvor man samtidigt med gennemførelsen af toldkontrol vil fokusere på anvendelsen af biler, der er registreret i udlandet, udenlandsk arbejdskraft og gæld til det offentlige", skrev Flensborg Avis efter razziaen.

SKAT informerer om reglerne på sin hjemmeside
De, der vil se SKATS egen statistik om ulovlig kørsel i udenlandske biler, kan selv læse på SKATs hjemmeside om andre razziaer. Her erklærer SKAT, at fokus er sat på: "Ulovlig kørsel i udenlandske biler - flere beslaglagt ved landegrænsen".
Firmabilen skal bruges "overvejende i udlandet": Reglerne fra SKAT bestemmer, at en udenlandsk firmabil kan benyttes af en ansat i et udenlandsk firma, når bilen bruges "overvejende i udlandet". Firmabilen skal ifl. dags- eller kilometerkriteriet bruges mest i udlandet. Begge kriterier vurderes i forhold til en samlet 12-måneders periode. Det er nødvendigt at ansøge om tilladelse fra SKAT.

Tilladelse ikke nok - der skal også betales skat
Men ét er tilladelsen til brug af en tysk bil, noget andet er den personlige beskatning af den, der kører i den. Og her knækker kæden for mange danske skattepligtige, der mener, at alt er afklaret med blot at få tilladelsen fra SKAT til at køre i bilen. Her glemmer mange den personlige skattepligt. Og her bliver det kompliceret. Hvis medarbejderen skal betale sin indkomstskat i Danmark, så gælder den danske firmabilbeskatning. Her gælder den velkendte 25 % personlige beskatning af den danske nylistepris.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.