• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
10. januar 2010 - Jydske-Vestkysten

Flere gamle biler på vejene

Selv om bilsalget er faldet med 40.000, er der 23.000 flere biler på vejene.

Bilparken er vokset med 23.000 i 2009, fordi der er skrottet færre biler. Bilparken er vokset med 23.000 i 2009, fordi der er skrottet færre biler.

Jydske-Vestkysten
23.000 flere biler
Mens finanskrisen har huseret, er husholdningernes bestand af personbiler vokset støt, og forklaringen lyder, at vi er mere tilbageholdende med at sende familiebilen til skrot. Fra januar til november er bestanden vokset med 23.000 ifølge Danmarks Statistik.
Det skriver dagbladet Jydske-Vestkysten.

Færre biler skrottes i krisen

"Krisen kan måske ikke nødvendigvis aflæses i, at der er blevet solgt markant færre biler, for det er der i virkeligheden ikke. Der er solgt nogle færre, men salget er ikke stoppet", siger bilteknisk redaktør på FDM’s medlemsblad, Motor, Søren W. Rasmussen til avisen.
"Krisen kan nok mere aflæses i, at antallet af biler, der er blevet skrottet, er færre. Det er måske mere et udtryk for, at folk beholder deres biler lidt længere og strækker den lidt", siger han.

For nogle mennesker er tog og bus ikke et alternativ

Søren W. Rasmussen mener, at danskerne trods finanskrisen har behov for bilen til transport. Hvis ikke til arbejde, så for at kunne søge arbejde og have mulighed for at få et arbejde et stykke fra hjemmet.
"For nogle mennesker er busser og tog et alternativ, som kan være sammenlignelig med det at køre bil. Men for mange mennesker vil det simpelthen være forbundet med så stort besvær og lange rejsetider, at det ikke er et reelt alternativ, siger Søren W. Rasmussen til Jydske-Vestkysten.
Formand for Danmarks Automobilforhandler Forening, Knud Nielsen, er enig.
"Jeg kan forestille mig, at folk har udskudt et bilkøb og passet på den, de har, og der ikke er hugget lige så mange biler op, som der burde have været", siger formand for Danmarks Automobilforhandler Forening, Knud Nielsen.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.