• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
2. marts 2010 - Better Place og Mini Trans

Transportfirma på strøm

GreenXpress vil transportere varer ved hjælp af vindmøllestrøm.

Denne Toyota Prius van er en af GreenXpress' biler. Denne Toyota Prius van er en af GreenXpress' biler.

Better Place / Mini Trans 
Transportfirma satser på el
Nu kan danskerne se frem til at sende fragt, pakker og kurerpost fra dør til dør med elbil. Det nye transportfirma Green Xpress satser nemlig på elbiler som hjørnestenen i et forretningskoncept, der skal tilbyde mindre CO2-udledende transport og kurerservice landet over.

Elbilløsning i samarbejde med Better Place
”Transport er desværre en af de store CO2-udledere. Vi ønsker at tage det ansvar på os og gøre, hvad vi kan for, i samarbejde med Better Place Denmark og Danmarks Naturfredningsforening, at gøre en forskel. Vi tror på, at mange privatkunder og virksomheder vil efterspørge en konkurrencedygtig service, der ikke belaster vores klima. Vi glæder os meget til at imødekomme den efterspørgsel og skabe en sund forretning på det grundlag,” siger Lewis Todd, afdelingsleder i Green Xpress.

Opladning af bilerne sker fortrinsvist, når det blæser
For at opnå en så stor CO2-gevinst som muligt, har Green Xpress indgået en Vision Partner-aftale med Better Place Denmark, der skal etablere et netværk til intelligent opladning af Green Xpress’ elbiler. Med intelligent opladning sker opladningen, når der er meget vindenergi tilgængeligt i elnettet. Dermed holdes CO2-udledningen fra produktionen af den strøm, som holder Green Xpress’ elbiler kørende, på et minimum. Netværket ventes færdigopført i 2011.
I perioden, hvor Green Xpress ekspanderer flåden af el- og hybridbiler, støttes selskabet af Mini Trans’ eksisterende flåde af varevogne og lastvogne. På den måde kan Green Xpress altid tilbyde kundeservice til tiden.

Giver en del af omsætningen til Danmarks Naturfredningsforening
Da ingen transport kan blive 100 procent CO2-fri, kompenserer Green Xpress for den negative effekt, som CO2-udledningen har på naturen. Derfor giver Green Xpress en del af omsætningen til Danmarks Naturfredningsforening, der bruger pengene til at arbejde for en rig natur og et bedre miljø.
”Det er et foregangseksempel, når et transportfirma vælger at gå foran og vise, at det er muligt at gøre noget for at nedbringe CO2-udslippet fra transporten. Fremtidens biler kører på el, og på vejen hertil er hybridbiler en god midtvejsløsning. Vi håber, at rigtig mange bilfirmaer vil følge Green Xpress’ eksempel og er glade for, at Green Xpress vælger at bruge en del af deres omsætning til at støtte Danmarks Naturfredningsforenings arbejde,” siger René la cour Sell, direktør i Danmarks Naturfredningsforening.

Elbilerne nedbryder transportbarriere
Med Green Xpress’ initiativ bryder elbilerne barrieren ned til et område, der hidtil har været forbeholdt biler med forbrændingsmotor.
”Det er en stor dag for elbilerne. Nu slår vi døren ind til et marked og en branche, der lever af transport og af at kunne levere varen pålideligt hver eneste dag, og hvor elbiler tidligere er blevet afvist. Det er inspirerende at se Green Xpress gå forrest, og vi glæder os til at levere et veldimensioneret og pålideligt netværk af ladestandere og adgangen til den intelligente opladning, der sammen med vognmanden bliver hjertet i Green Xpress’ bud på mere bæredygtig service,” siger Jens Moberg, CEO i Better Place Denmark.

Også medarbejderne kan komme ud at køre i miljørigtige biler
Green Xpress har desuden planer om, i samarbejde med Better Place Denmark og Better Place Denmarks partnere, at sammensætte en attraktiv elbil-pakke for interesserede medarbejdere og vognmænd tilknyttet Mini Trans og Green Xpress, der indeholder valget mellem forskellige elbil-modeller, et Better Place abonnement, forsikring, finansieringstilbud mv.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.