• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
22. august 2001 - Citroën

Verdenspremiere på C3

Ny familievenlig trendbil fra Citroën-fabrikkerne

Citroën C3's runde linjer udstråler umiddelbart New Beetle, men New 2CV er i virkeligheden mere rammende. Citroën C3's runde linjer udstråler umiddelbart New Beetle, men New 2CV er i virkeligheden mere rammende.

Af Jeppe Lykke Hansen
Nu kommer lillebroren til den store Citroën C5, der så småt er begyndt at dukke op i gadebilledet herhjemme.

Citroën C3 får verdenspremiere på den internationale biludstilling i Frankfurt den 13. september 2001.

Tre års udvikling
Den nye C3 er udviklet på basis af konceptbilen C3 Lumière, som blev fremvist første gang for tre år siden, men bilen er blevet voldsomt modificeret siden.

Størrelsesmæssigt placerer Citroën C3 sig mellem Saxo og Xsara, men det er tvivlsomt om, det også kommer til at gælde prismæssigt.

C3 er formgivet af Citroëns egen designafdeling, der har gået efter at skabe en bil med en markant og udtryksfuld personlighed. Og at dømme efter de frigivne billeder, er det lykkedes til fulde.

Boble eller 2CV
Set fra siden har bilen langsgående buer, hvor den rundede, ubrudte taglinie giver en harmonisk sammenhæng mellem den forreste og den bageste del af bilen. De buede skærme, den buede motorhjelm og den gennemgående runde form leder umiddelbart tankerne hen på den nye Beetle fra Volkswagen, men forbilledet er naturligvis snarere klassikeren 2CV.

C3 er 1,67 meter bred og 1,52 meter højt, hvilket er usædvanligt for en bil med en længde på kun 3,85 meter. Bagagerummet er som udgangspunkt på 305 liter, men det kan udvides ved hjælp af en opklappelig bund.

61 til 110 heste
Modelprogrammet kommer til at omfatte fire forskellige motorvarianter med fem forskellige motorer. To nyudviklede dieselmotorer med henholdsvis 75 og 110 hk og tre benzinmotorer med 61, 75 og 110 hk.

------------------------------------------------------
BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.