• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
22. marts 2011 - TV2

Minister ind i lejebilsag

De Konservative vil have Skatteministeren ind i sagen.

Som reglerne er i dag, så er det ulovligt at benytte en bil lejet i udlandet i Danmark. Som reglerne er i dag, så er det ulovligt at benytte en bil lejet i udlandet i Danmark.

Fra TV2
Reglerne skal undersøges
De Konservatives forbrugerordfører, Carina Christensen, vil have skatteminister Peter Christensen (V) til straks at undersøge de danske regler, der sætter en stopper for, at danskerne kan leje billigere biler i udlandet.
Det er i dag ulovligt at køre et smut over grænsen til for eksempel Tyskland og leje en bil og bruge den i Danmark.

Interesseret i at lease din næste bil?

Vil ikke snyde forbrugere
Men det viser sig, at den stramme danske lovgivning er i strid med EU's regler på området.
"Det er nyt for mig, at der er sådan nogle EU­regler. Vores holdning er, at vi vil ikke snyde de danske forbrugere. Men det er noget, der kommer til at gå hårdt ud over de danske biludlejningsfirmaer," siger Carina Christensen.
­"Vi vil have undersøgt, hvad de regler indebærer, og hvilke konsekvenser det vil få. Det må være skatteministeren, der skal undersøge det," siger hun.

Dyrere i Danmark
Den danske registreringsafgift på biler er tårnhøj i forhold til andre lande, hvilket er den helt store årsag til, at det er dobbelt så dyrt at leje en bil i Danmark som for eksempel i Tyskland.
I Norge havde man tidligere de samme stramme regler som i Danmark. Norge blev dog bedt om at ændre reglerne i 2010, da de blev informeret om, at reglerne var i strid med EU's regler om fri bevægelighed.

Ingen ændring i Danmark
I Danmark er reglerne dog ikke blevet ændret.
"Jeg kan forstå, at grunden til, at man ikke har kigget på Danmark, er, at der ikke er kommet nogen klage. Men jeg forventer, der rent hurtigt vil blive rejst en sag. Derfor er det vigtigt at være forberedt," siger forbrugerordføreren.
­"Vi vil have skatteministeren til grundigt at se på konsekvenserne, og om hvorvidt det giver anledning til at træffe yderligere tiltag," siger hun.


BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.