• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
9. juni 2011 - FDM

Opel Astra GTC

Forandringen fra den femdørs familiebil er stor.

Opel Astra GTC har plads til fem personer og 370 liter bagage. Karrosseriet er helt nyt i forhold til den femdørs. Opel Astra GTC har plads til fem personer og 370 liter bagage. Karrosseriet er helt nyt i forhold til den femdørs.

FDM
En helt anden bil
Ganske vist bærer GTC Astra-navnet og ligner også lidt forfra, men forandringen er meget større, end man normalt ser fra en femdørs til en tredørs også i forhold til de tilfælde, hvor producenten kalder bilen coupéagtig.

Selv om Astra GTC ikke har rigtigt coupé-karrosseri, kan nyheden godt ses som en afløser for 1990ernes Calibra.

Unikt karrosseri
Det dynamiske karrosseri har ikke en eneste karrosseridel tilfælles med det femdørs ophav – bortset fra sidespejlene, siger Opel. Om det samme gælder ruderne, fremgår ifølge FDM ikke.

Undervognen er der også pillet gevaldigt ved. Bl.a. betyder justeringerne i sportslig retning, at akselafstanden er øget en cm og sporvidden fire-tre cm for/bag. Bilen er sænket halvanden cm.

Særlige fælge
De større sporvidde giver plads til større hjul, og seks ud af syv fælge til Astra GTC er specieldesignet til modellen. Bil fås med 17-20 tommer fælge.

Undervognen fortil er modificeret for at give mere skarpe køreegenskaber. I stedet for almindelig McPherson-ophæng er Astra GTC forsynet med en konstruktion, som Opel kalder High Performance Strut, hvilket vil sige ophæng med høj præstation.

Samlet skulle det give ekstra høj præcision og stabilitet gennem hurtige kurver. Det bedre vejgreb opnås ved, at en større del af dækket kan fastholde kontakt til vejbanen. Samtidig giver det mindre følsomhed overfor små ujævnheder i vejen.

Fra 140 hk
Motorerne i Danmark vil blandt andet omfatte 1.4 Turbo og 1.6 Turbo benzinmotorer på henholdsvis 140 og 180 hk samt en 2.0 CDTI dieselmotorer med 165 hk. Senere kommer en OPC-version, Opels betegnelse for GTI.

Den nye Astra GTC præsenteres på Frankfurt-udstillingen til september og introduceres i Danmark til januar.

 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.