• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
25. oktober 2001 - Volkswagen

Supersportsvogn fra VW

Folkevogn vil bare ikke være folkelige

Det ses tydeligt, at dette ikke er en helt almindelig folkevogn. Det ses tydeligt, at dette ikke er en helt almindelig folkevogn.

Af Jeppe Lykke Hansen
Med en længde på 4,55 meter, en bredde på næsten to meter og højde på kun 1,1 meter er den nye konceptbil fra Volkswagen et imponerende syn. Og den er da også en af Verdens pt. allervildeste sportsvogne.

Konceptbilen, der er en fuldt funktionsdygtig bil, har netop haft premiere på den 35. biludstilling i Tokyo. Indtil videre bærer bilen navnet Volkswagen W12 Coupe med tryk på W12 som 12 cylindre i W-formation.

En af Verdens vildeste
W12 Coupe er uden tvivl en af verdens hurtigste biler med sin store seks liters centermotor med hele 600 hestekræfter. Bilen har en egenvægt så lav som bare 1.200 kilo, hvilket sammen med motoren kan sende bilen helt op på 350 kilometer i timen. De klassiske 0 til 100 klarer supercoupeen på kun 3,5 sekunder.

Lav, bred, lang og ond
Udseendet er et kapitel for sig. Lav, bred og lang står den på sine 19-tommers magnesiumfælge og udstråler ren råstyrke. Når hastigheden nærmer sig de 120 kilometer i timen kører en hækspoiler op for at forhindre bilen i at lette.

W12 motoren vil også blive anvendt i en lidt mindre udgave med 420 hestekræfter i Volkswagens fremtidige luksuslimosine samt i en kommende luksus-offroader.

Tre verdensrekorder
Under en langdistancetest har det netop lykkedes for W12 Coupe at slå tre verdensrekorder. Den kørte et helt døgn med en gennemsnitshastighed på 295,24 kilometer i timen, samt satte ny hastighedsrekord for henholdsvis 5.000 kilometer og 5.000 miles.

Det er for tidligt at spå om prisen på danske plader, men den bliver rigtigt, rigtigt, rigtigt dyr.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.