• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
16. november 2011 - Motor-Magasinet

Uopmærksomhedsalarm i bilen

Opmærksomhed med ny teknik skal forhindre uheld.

Reaktionerne fra testbilisterne er positive, og flere vil gerne blive ved med at køre med alarmen. Reaktionerne fra testbilisterne er positive, og flere vil gerne blive ved med at køre med alarmen.

Motor-Magasinet

Positive testresultater
Efter et års kørsel med en uopmærksomhedsalarm i bilen, er en gruppe testbilister blevet mere hensynsfulde og mere opmærksomme i trafikken. Det viser en ny undersøgelse, som Rådet for Sikker Trafik har gennemført.

Dit bilsalg starter på Bilpriser.dk

Teknologi kan være vejen frem
En uopmærksomhedsalarm advarer bilisten, hvis han ikke reagerer i tide, når bilen foran pludselig stopper, bilen er på vej over i modsatte vognbane eller på vej ud i rabatten. Når alarmen hyler, har bilisten mulighed for at bremse eller rette bilen op, før ulykken sker.
Uopmærksomhed spiller en rolle i cirka 30 procent af alle trafikulykker og tegner sig samtidigt for nogle af de mest alvorlige ulykker, vi har på de danske veje. Nu viser en ny undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik, at ny teknologi kan være et af midlerne til at komme uopmærksomheden til livs ude på vejene.

Flere testpersoner ønsker at beholde alarmen
Gennem et år har en gruppe testbilister hos to danske firmaer kørt med en uopmærksomhedsalarm i bilen. Hver gang de er kommet på afveje, har alarmen givet lyd fra sig. Evalueringen af forsøget viser, at testpersonerne har haft positive erfaringer med alarmen i bilen, og at flere gerne vil blive ved med at køre med en uopmærksomhedsalarm. Det er meget opløftende, lyder det fra Rådet for Sikker Trafik.

"Bilisterne er blevet mere opmærksomme på trafikken, holder bedre afstand til andre bilister, sms’er og indstiller GPS mindre under kørslen og er mere opmærksomme på at holde pauser, når de er trætte. Det er alt sammen vigtige skridt, der gavner trafiksikkerheden," siger dokumentationschef Jesper Sølund fra Rådet for Sikker Trafik.

Optimalt for erhvervskørsel og pendlere
De to virksomheder, som har deltaget i undersøgelsen, er Medicinalfirmaet Abbott, hvis ansatte dagligt tilbringer mange timer på vejene samt Byggeriets Arbejdsmiljøbus, der er en konsulenttjeneste, som besøger byggearbejdspladser over hele landet.
Hos Rådet for Sikker Trafik vurderer man, at det vil være en gevinst for trafiksikkerheden, hvis personer, der dagligt kører langt på landeveje og motorveje, får en uopmærksomhedsalarm installeret. Det kan for eksempel være erhvervskøretøjer eller pendlere.

Når firmaer og privatpersoner i dag leaser biler, kan de for få hundrede kroner hver måned få en uopmærksomhedsalarm installeret i deres biler. Det vil sige, at prisen ikke er en større forhindring for at gøre sin kørsel mere sikker. Det kan også resultere i færre trafikulykker og buler, hvilket betyder færre skader og udgifter.

Sæt din bil til salg på Bilpriser.dk - Det er gratis

 

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.