• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
6. juni 2012 - Motormagasinet.dk

Færre bilvaske belaster miljøet

Vandforbruget i vaskehaller er ofte langt lavere end ved manuelle vaske.

Bilvaske i vaskehaller er i perioden fra 2007 til 2011 faldet med over 2 millioner vaske. Bilvaske i vaskehaller er i perioden fra 2007 til 2011 faldet med over 2 millioner vaske.

Motormagasinet

I oliebranchens årlige statistik i Energinoter kan man se, at antallet af bilvaske foretaget i vaskehaller i Danmark fortsat falder. Og det er skidt for miljøet, påpeger Energi- og olieforum - EOF.

I 2011 fortsatte den faldende tendens fra de seneste år med færre vaske foretaget i vaskehaller. Siden højdepunktet i 2007 med over 12 millioner vaske i haller er tallet faldet hvert år og var i 2011 under 10 millioner.

Den danske bilpark har i samme periode været svagt stigende. Ud fra en antagelse om at alle biler bliver vasket med et vist interval vurderes det, at faldet i antallet af vaske i bilvaskehaller modsvares af en tilsvarende stigning i antallet af manuelle vaske.

Det skønnes, at der årligt foretages cirka 15,5 millioner bilvaske i Danmark. Antallet af manuelle vaske vurderes derfor at være steget til over seks millioner vaske årligt til ugunst for miljøet, oplyser Energi- og Olieforum (EOF).

Det gennemsnitlige vandforbrug i vaskehaller er lavere end ved manuelle vaske. De mest effektive vaskehaller bruger kun cirka 20 liter rent vand per vask, hvor der ved manuel vask bruges cirka 100 l vand. Dertil kommer, at alt vaskevand fra vaskehaller ledes via kloak til det kommunale rensningsanlæg, hvorimod op til 2/3 af spildevandet fra manuel vask skønnes at ende urenset i naturen.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.