• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
14. juni 2012 - Motor-magasinet

Saab har fået ny ejer

Den svenske bilproducent Saab fået nye ejere.

Saab er blevet solgt til elbilsproducenten Nevs, der kommer til at overtage det ikoniske bilmærke. Saab er blevet solgt til elbilsproducenten Nevs, der kommer til at overtage det ikoniske bilmærke.

Motor-magasinet

Elbil produktion i Trollhätten
Efter lange og drøje forhandlinger er det svenske bilikon, der gik konkurs sidste efterår, efter store kvaler blevet købt af elbilkonsortiet Nevs. Hvad Nevs har betalt for resterne af Saab, vil konkursboet ikke oplyse, skriver det svenske nyhedsbureau TT. Planen er nu, at Nevs vil bruge fabrikken i den svenske by Trollhätten til at producere elbiler. Og første elbil ruller efter planen ud fra fabrikken i 2013-14.

Borgmesteren i Trollhätten, Paul Åkerlund, skriver i en pressemeddelelse, at han godt er klar over, at ikke alle de tidligere 3500 ansatte får deres gamle arbejde tilbage på fabrikken. Men på sigt håber han, at Nevs' køb af Saab får en positiv effekt på området. Og efterhånden som produktionen kommer i gang, vil man ansætte flere og flere folk.

Søg brugt Saab på Bilpriser.dk

Verdensledende på elbilsmarkedet
Talsmand fra Nevs Mattias Bergman siger ifølge TT på en pressekonference, at visionen er, at man vil være verdensledende på elbilsmarkedet.
"Det skal vi gøre ved at bruge den viden, der er i regionen, sammen med et produktionsanlæg i verdensklasse," siger talsmanden.

Nevs - National Electric Vehicle Sweden - er 51 procent ejet af National Modern Energy Holdings. Selskabet er registreret på de britiske Jomfruøer - men ejes af det Hong Kong-baserede selskab China Dragon Base Holding. Japanska Sun Investment ejer resten af Nevs.

Hvor meget er din brugte bil værd? Vurdér den her!

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.