• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
11. juli 2012 - Motor-magasinet

Tjek dit klimaanlæg

Klimaanlæget i erhvervs-køretøjer skal tjekkes efter.

Klimaanlægs- og kølereksperterne hos Behr Hella Service anbefaler, at klimaanlæg i erhvervs-køretøjer tjekkes regelmæssigt hvert halve år. Klimaanlægs- og kølereksperterne hos Behr Hella Service anbefaler, at klimaanlæg i erhvervs-køretøjer tjekkes regelmæssigt hvert halve år.

Motor-magasinet

Klar luft i kabinen
Regelmæssig vedligeholdelse af klimaanlæg i erhvervs-køretøjer sparer penge og sikrer et komfortabelt indeklima.

Klimatjekket sørger for behagelig, klar luft i kabinen, der giver bedst muligt arbejdsklima. Med vedligeholdelse af klimaanlægget og dets komponenter undgås dyre følgereparationer, som kan opstå på grund af svigt og defekter.

Se efter hvert halve år
Den, der sparer de forkerte steder, ender ofte med at betale dyrt! Ved et årligt tab af kølemiddel på blot 10 procent kan klimaanlæggets funktion begrænses eller føre til skader på kompressoren. For at opretholde et velfungerende klimaanlæg anbefaler eksperterne hos Behr Hella Service, at kabinefilteret skiftes hvert halve år samt, at tørfilteret skiftes en gang om året i erhvervs-køretøjer.

Fordamperen afgiver kulde til køretøjets kabine. De vanskeligt tilgængelige, mørke og fugtige forhold er ideelle til at bakterier, svampe og vira kan formere sig. Dette forhindres med en regelmæssig desinficering af fordamperen.

Tjek af klimaanlægget kan også reducere driftsomkostningerne, da et defekt anlæg kan øge brændstofforbruget med 0,6 liter pr 100 km. Kører man eksempelvis 125.000 kilometer årligt svarer det til et ekstra brændstofforbrug på op til 450 liter.

Besøg leasingoversigten på Bilpriser.dk

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.