• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
17. juli 2012 - FDM

Lastbiler væk fra ferieveje

Hjælp til Europas ferietrafik

Europas ferietrafik kommer til at glide lettere med udvidet forbud mod lastbilkørsel på motorveje Europas ferietrafik kommer til at glide lettere med udvidet forbud mod lastbilkørsel på motorveje

FDM

Feriebilister får en hjælpende hånd i den mest pressede sommerperiode, som går frem til slutningen af august.
 
På mange motorveje i Midteuropa gælder nu et udvidet kørselsforbud for større lastbiler, opsummerer den tyske bilklub ADAC. Det gælder særligt i Tyskland, Østrig, Frankrig, Italien og Kroatien. Tyskland har i forvejen et generelt kørselsforbud om søndagen.
 
Ingen lastbiler i Tyskland lørdag og søndag

 
I Tyskland må lastbiler på over 7,5 ton således ikke køre på de vigtigste motorveje og nogle stærkt befærdede hovedveje på lørdage mellem kl. 7 og kl. 20.
 
I Frankrig er der også lastbilforbud på lørdage fra 21. juli til og med 18. august.
 
Italien forbyder næsten hele weekenden
 
Også Italien giver feriebilister forrang på lørdage. Kl. 7-23 må de store køretøjer ikke være på landets motorveje. Det gælder frem til 1. september. På en lang række fredage i højsæsonen må lastbilerne også holde sig væk fra enten kl. 14 eller kl. 16 og indtil kl. 23.
 
Hovedveje og transitruter (men ikke motorveje) i Kroatien er også lastbilfrie zoner fredag eftermiddag og aften, lørdag formiddag og det meste af søndagen. Det gælder indtil 15. september.
 
Dispensation til nogle lastbiler
 
Endelig friholder Østrig en række motorveje for lastbiler i længere perioder end resten af året. Kørselsforbuddet varierer her en del fra motorvej til motorvej og gælder i forskellige tidsperioder.
 
I alle lande gælder, at man trods alt godt kan møde lastbiler på de ”forbudte veje”. Særligt kølebiler og andre med ferske varer har i varierende grad mulighed for at få dispensation.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.