• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
21. august 2012 - Lamborghini

Jubilæum til Lamborghini

Lamborghini offentliggør sit 50-års jubilæum program.

Automobili Lamborghini fylder 50 år i 2013. Dette fejres med store begivenheder som 50th Anniversary Grand Tour - det største Lamborghini-rally i historien. Automobili Lamborghini fylder 50 år i 2013. Dette fejres med store begivenheder som 50th Anniversary Grand Tour - det største Lamborghini-rally i historien.

Lamborghini

The Quail og Concorso Italiano
Automobili Lamborghini valgte det attraktive Monterey i Californien til at offentliggøre planerne for 50 års jubilæet, som falder i 2013. Under The Quail og Concorso Italiano - to af de mest eksklusive begivenheder for indædte fans af ældre biler, hvor Lamborghini tidligere har præsenteret sit SUV-koncept Urus og  superbilen til trackday-brug Sesto Elemento afslørede CEO Stephan Winkelmann logoet for fejringen af firmaets 50-års jubilæum og gav samtidig en forsmag på programmet for fejringerne i 2013.

Logoet
50-års jubilæumslogoet rummer tallet ''50'' over ordet ''anniversary'' med rene og essentielle linjer, som er typiske for Lamborghinis særlige design stil. Den diagonale opad rettede streg tilføjer en dynamisk effekt, der hentyder til
den fremadtænkende tilgang og innovation, som altid har karakteriseret Lamborghini-filosofien.

Hvor meget er din bil værd? Vurdér den her!

Grande Giro Lamborghini 50. Anniversario
Fejringerne vil finde sted i både Italien og andre steder i verden og kulminerer i maj 2013 i ugen for firmaets grundlæggelse og det første spadestik i tilblivelsen af fabrikken i Sant'Agata Bolognese for 50 år siden.
The Lamborghini 50th Anniversary Grand Tour, som ventes at blive det største Lamborghini-rally nogensinde, vil køre på tværs af Italien, og vil få deltagelse af Lamborghini-ejere og forhandlere fra hele verden. Fra den 7. til den 11. maj 2013 vil mere end 1.200 km af de italienske veje fyldes med brølet fra hundreder af Lamborghinier. Alt lige fra de uforglemmelige historiske
GT-modeller til dagens futuristiske superbiler vil ankomme fra alle hjørner af kloden for at køre i parade gennem nogle af Italiens smukkeste byer.

Tirsdag den 7. maj vil bilerne samles i Milano, Italiens ubestridte hovedstad for mode og design, og næste dag forlade byen og køre til Forte dei Marmi, et af de mest eksklusive feriesteder på den tyrhennianske kyst.  Torsdag den 9. maj sætter bilerne af sted mod Rom med en triumferende aftenankomst i byens midte. Fredag den 10. maj kører bilerne mod Bologna via Orvieto og ankommer i Emilia-Romagnas hovedstad i løbet af aftenen.

Lørdag den 11. maj markerer slutningen på fejringen: bilerne vil køre i karavane fra Bologna mod Lamborghinis berømte fabrik i Sant'Agata Bolognese, hvor deltagerne vil besøge det historiske museum og produktionsfaciliteterne og nyde andre Lamborghini-oplevelser. En gallamiddag som afholdes på fabrikken vil markere enden på en spændende dag pakket med events og underholdning. Ved hvert af stoppene i løbet af ugen vil fans kunne beundre bilerne.

Jubilæumssitet - www. Lamborghini50.com - er live fra den 17. august 2012. Frem til slutningen af 2013 vil hjemmesiden holde fans og ejere informeret gennem nyhedsopdateringer om fejringerne, detaljeret information om The Grand Tour og de forskellige stop og ankomsttider, så alle mærkets entusiaster er bedst muligt inkluderet i begivenhederne. Lamborghini-ejere og - forhandlere kan registrere sig til The Grand Tour fra den 20. september 2012.

Hjælp til Emilia-Romagna
De mange begivenheder på verdensplan i anledning af jubilæet vil også være karakteriseret ved en høj grad af solidaritet og støtte til samfundet. Lamborghini donerer 10 % af indtægterne fra sponsorater til en fond, som er etableret for at hjælpe med genopbygningen af religiøse, sociale og kulturelle centre, som blev ramt af de ødelæggende jordskælv, som ramte Emilia-Romagna i maj dette år. Donationerne er en hyldest til den region, hvor Lamborghini tog sin begyndelse. Mærket er stærkt bundet til sine rødder til trods for at firmaet fører verdensomspændende forretninger.

Besøg billånsoversigten på Bilpriser.dk

Støtter
En række lokale byråd har allerede besluttet sig for at yde støtte til eventet: Sant'Agata Bolognese, Rom, Bologna og Forte dei Marmi. Særligt et tætpakket program med events er planlagt i samarbejde med byrådet i Bologna, inkluderende en udstilling af Lamborghini-bilerne, som deltager i rallyet. Udstillingen vil være placeret på byens hovedtorv, Piazza Maggiore, fra den 10. til den 11. maj. Der vil også være turistpakker for Lamborghini-ejere, som ankommer til byen.

Sant'Agata Bolognese, Lamborginis hjemby, vil deltage med stor entusiasme takket være events, som er designet til at involvere offentligheden i fejringerne, især i forbindelse med den årlige maj-festival ''La Fiera di Maggio.'' 2013 vil også være året, hvor samarbejdet mellem Lamborghini og Rom genoptages. Det sker to år efter den dynamiske præsentation af Lamborghini Aventador i Italiens hovedstad, som var en højt profileret begivenhed, hvor begge organisationer arbejdede side om side for at promovere et af Italiens førende mærker.

''Gennem de seneste 50 år har Lamborghini stået som drømmen, legenden og symbolet for en unik og fantastisk region - Emilia-Romagna - hvis stolte og stålsatte indbyggere har givet os modeller, der ikke kan sammenlignes med andre i verden'' deklarerede Stephan Winkelmann. ''Selv i dag, hvor vi er en international virksomhed, er de stærke bånd med lokalhistorien og kulturen stadig meget stærke. Vi tror på, at de mange events i Italien og andre steder i verden vil gøre Lamborghinis 50-års jubilæum til en unik og mindeværdig oplevelse for alle vores fans, som ser frem til at genopleve fortidens følelser på tæt hold og værdsætte forventningerne til en ny og spændende fremtid.''

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.