• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
31. oktober 2012 - Jyllands-Posten

Opel Astra uden tag

Opels aktuelle Astra kommer i en cabriolet-version.

Den nye cabriolet Opel Cascada kommer til Danmark i foråret 2013. Prisen kendes endnu ikke. Den nye cabriolet Opel Cascada kommer til Danmark i foråret 2013. Prisen kendes endnu ikke.

Jyllands-posten

Opel Cascada cabriolet
For en generation siden fik de fleste cabrioleter såkaldt CC-tag eller ”stålkaleche”, som mange sagde. Nu er tendensen lige den modsatte – flere og flere cabrioleter vender tilbage til rigtige kalecher.

Argumentet for CC-tag var først og fremmest, at den type tag både åbnede muligheden for at køre åbent og samtidigt var taget så tæt og lydløst som et rigtigt tag.

I mellemtiden er det blevet muligt at konstruere kalecher, der netop er både lige så tætte og lydløse, som taget i en lukket bil. Og da ingeniørerne samtidig har fundet vejen til at konstruere en kalechebil, der er stort set lige så vridningsstabil som en lukket, er vejen banet for stoftagets comeback.

Vurdér gratis din bil på Bilpriser.dk

Designerne er lettede
Hvis nogle ånder lettet op, er det først og fremmest designerne: At få plads til et sammenfoldet ståltag i bagagerummet er en stort set umulig opgave, med mindre rummet bliver forholdsvist stort og dermed nemt klodset.

Cascada lægger ud med en række kendte 4-cylindrede motorer plus en helt ny motor, nemlig 1,6 SIDI Turbo ECOTEC, der yder 170 hk og har et drejningsmoment på 280 Nm. Senere følger kraftigere motorer både med diesel og benzin. Cascada har 6-trins manuel gearkasse, og 6-trins automatgear er muligt ekstraudstyr.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.