• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
22. januar 2013 - Ekstra Bladet

Miljøzoner i flere byer

Flere tyske byer har indført miljøzoner ved årsskiftet.

Antallet af tyske byer, der har indført miljøzoner, steg ved årsskiftet. Samtidig skærper flere byer nu miljøkravene til bilerne. Antallet af tyske byer, der har indført miljøzoner, steg ved årsskiftet. Samtidig skærper flere byer nu miljøkravene til bilerne.

Ekstra Bladet

65 tyske byer har miljøzoner
Listen over tyske byer, der har indført miljøzoner, bliver stadig længere. Siden Berlin, Hannover og Köln som de første i 2008 indførte miljøzoner, er stadig flere byer kommet til, og i øjeblikket kræver 65 byer i Tyskland, at bilerne er udstyret med det rigtige miljømærke. Flere byer indfører dog miljøzoner i løbet af 2013.

Vurdér gratis din bil på Bilpriser.dk

Mærkerne, der enten er røde, gule eller grønne, fortæller om bilens miljøegenskaber og afhænger af dens alder og af, om den har benzin- eller dieselmotor, og bøden for at køre ind i en miljøzone uden den gældende mærkat er 40 Euro.

"Endnu en række byer indførte ved årsskiftet miljøzoner, og i de kommende måneder kommer flere til. Bortset fra Mönchengladbach og Mainz er der dog primært tale om mindre byer eller byområder, der grænser op til eksisterende miljøzoner. På den måde kan man tale om, at de nuværende zoner blot er blevet større", siger ferieservicekonsulent i FDM Frederik Valmin.

Yderligere krav i Berlin
Det er dog ikke kun miljøzonerne, der er blevet flere og større. Også kravet til farven på miljømærket i bilens forrude er i de enkelte byer blevet skærpet.

"Det betyder, at biler fremover som minimum skal have et gult miljømærke, hvis de skal køre ind i en miljøzone. De fleste byer stiller imidlertid nu krav om et grønt mærke, som det har været tilfældet i Berlin siden 2010. Danske bilister med et gult miljømærke må dog stadig køre i den tyske hovedstad til udgangen af 2014. Kan man kun få et rødt miljømærke til bilen, må man imidlertid pænt parkere den uden for zonerne", siger Frederik Valmin.

Han understreger, at det kun er, hvis man skal ind i byer med miljøzoner, at et miljømærkat er nødvendigt og altså ikke, hvis man bare kører igennem Tyskland. Her er en liste over tyske byer, hvor du skal have miljømærke.

Annoncér gratis din bil på Bilpriser.dk

Køb miljømærkerne her
Du kan købe miljømærkerne hos FDM for 125 kr. hvis du er medlemmer eller 150 kr. hvis du ikke er medlem af FDM. Du kan købe dem i FDMs netbutik her. Du kan også købe mærkatet i Danmark hos Applus Bilsyn for 165 kroner.

For at få en grøn miljømærkat skal bilen være en benzinbil, der er indregistreret efter den 31. december 1992, eller en dieselbil indregistreret efter 31. december 2005. Dog må udenlandsk indregistrerede biler køre i Berlin med gult mærke indtil udgangen af 2014.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.