• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
16. juli 2014 - Volkswagen

Verdenspremiere – den nye Passat

Sløret er løftet for ottende generation af Passat.

Den nye Passat vil have mere stil, teknologi, komfort og sikkerhed end nogensinde. Den nye Passat vil have mere stil, teknologi, komfort og sikkerhed end nogensinde.

Volkswagen

Den ottende generation af Passat byder på mere klasse, komfort og innovativ teknologi. Den nye Passat bliver en af klassens mest avancerede biler og vil bryde grænsen mellem firmabiler og luksusklassen.

Volkswagen præsenterer ottende generation af Passat, der ruller ud i rampelyset med mere stil, teknologi, komfort og sikkerhed end nogensinde.  Alt er nyt fra design og motorer til en stribe af innovative teknologier som virtuel instrumentering og plug-in-hybrid-drivlinje. Den nye Passat sætter også standarden ved at veje op til 85 kg mindre end forgængeren og have op til 20% lavere forbrug, selvom den byder på mere af alt.

Mere klasse og karakter
Volkswagen har igennem fire årtier perfektioneret alle facetter af Passat, og således også den nye og ottende generation af Passat, der står som en perfekt eksponent for Volkswagens nye designstil. Passat er iklædt et design, der er stilrent og alligevel kraftfuldt i sit udtryk. Et design, der er moderne og alligevel tidsløst. Et design, der er underspillet og alligevel karakterstærkt.
Passat er – ligesom Golf – bygget på en modulplatform, hvilket gav designerne mulighed for at skabe et design, der med næsten uændret totallængde (4.767 mm) har markant mere dynamiske proportioner i kraft af et lavere karrosseri (-14 mm), længere akselafstand (+79 mm) og større hjul.

Passats mere dynamiske proportioner er kombineret med et markant ”ansigt” i form af en front domineret af en meget bred kølergrill og forlygter, der er elegant integreret i én horisontal forkromet enhed. Selv om natten har den nye Passat et unikt udseende i kraft af nyudviklede LED-forlygter (afløser xenonforlygter) og LED-baglygter. Med den nye Passat har Volkswagen skabt en sedan og en stationcar med en visuel appeal, der bryder grænsen mellem mellemklassebiler og luksusbiler.

I linje med eksteriørets eksklusive og karakteristiske design, er interiørets design præget af en sans for det æstetiske, en sikker stil og en høj kvalitetsfornemmelse, der matcher Passatens overordnede sofistikerede koncept. Interiøret har en mere eksklusiv og avantgardistisk stil takket være innovative teknologier som de interaktive digitale instrumenter (ekstraudstyr), headup-display (ekstraudstyr), en diskret stribe af ambiente-belysning (fås i tre farver) eller det karakteristisk horisontale bånd, der som et dekorativt element løber i hele instrumentbordets bredde og indeholder ventilationskanaler og et klassisk analogur. Interiøret udstråler ikke kun mere klasse, det er også blevet mere rummeligt, for selvom den nye Passat er 2 mm kortere end forgængeren, har de 79 mm ekstra akselafstand betydet, at kabinen er blevet længere og mere rummelig. Bagagerummet er ligeledes vokset, så en Passat limousine nu rummer 586 liter bagage (+21 liter) og en Variant 650 liter (+47 liter).

Passat er udstyret med anden generation af Volkswagens infotainmentsystem, der har hurtigere processorer og en touchscreen med en højere opløsning. Passat kommer med tre versioner af infotainmentsystemet henholdsvis  Composition Media og Discover Media (plus navigation) med 6,5” touchscreen og topmodellen Discover Pro radio-navigationsystem med 8” touchscreen. Systemerne understøtter ikke dansk sprog.

Virtuel instrumentering
Passat er den første Volkswagen, der kan leveres med en komplet digital interaktiv instrumentering, hvor alle instrumenter er implementeret virtuelt via software. Instrumenteringen vises på et 12,3” stort display, der også kan vise navigation 2- eller 3-dimensionelt mellem speedometer og omdrejningstæller, der så skubbes lidt ud til hver side. Head-displayet, der er ekstraudstyr, projekterer alle vigtige informationer op på forruden i førerens synsfelt, så det ikke er nødvendig at kigge væk fra vejen for at aflæse hastighed eller anden information.

Passat kommer med et - for denne bilklasse - hidtil uset udvalg af assistent- og sikkerhedssystemer, der gør den til en klassens mest avancerede og sikreste biler. Her kan nævnes Side Assist with Rear Trafic Alert (overvåger og advarer mod bagfra kommende biler), Front Assist med City nødbremsefunktion (advarer og bremser automatisk bilen, hvis systemet registrerer fare for frontkollision med biler og eller fodgængere), Traffic Assist (holder ved hastigheder på op til 60 km/t automatisk bilen midt i vognbanen ved at påvirke styretøjet), Park Assist (kan semi-automatisk parkere  bilen i parkeringsbås), Trailer Assist (via et display guides føreren, når der bakkes med en trailer) og Dynamic Road Sign Assist (vejskilte vises på display og minder føreren om hastighedsbegrænsninger).

Biturbodieselmotor og plug-in-hybrid
Passat vil – når modelprogrammet er komplet – kunne leveres med ti forskellige turboladede TSI- og TDI-motorer. Benzinmotorerne omfatter en 1,4 TSI (125 hk), 1,4 TSI ACT (150 hk og automatisk cylinder frakobling) og tre 2,0 TSI med henholdsvis 180, 220 og 280 hk. Passat vil også senere kunne fås med en plug-in-hybrid-drivlinje (80 kW el-motor + 115 kW TSI-turbomotor), der kan køre op til 50 km på strøm og have et rekordlavt brændstofforbrug. Udvalget af dieselmotorer omfatter to 2,0 TDI-motorer med 150 og 190 hk og en ny 2,0 BiTDI med biturboladning, der yder 240 hk og et imponerende drejningsmoment på 500 Nm. BiTDI-motoren kommer i kombination med 7-trins DSG-gear og 4MOTION-firehjulstræk.

Lavere vægt (-85 kg), en optimeret støjdæmpning og en ny undervogn sikrer køredynamik og komfort af høj klasse. Passat vil også kunne bestilles med et progressivt styretøj, der har en mere direkte udveksling ( 2,1 omdrejninger i stedet for 2,7 omdrejninger), hvilket gør den mere styrevillig og dynamisk ved kurvekørsel og samtidig lettere at manøvrere ved parkering.
Progressivt styretøj tilbydes kun i forbindelse med sportsundervogn eller den adaptive undervogn (DCC), der automatisk afpasser affjedringens karakteristisk til vejunderlaget.

Ligesom forgængeren kommer den nye Passat i tre udstyrsversioner; Trendline, Comfortline og Highline. Passat forventes introduceret sidst på året, og priserne er på nuværende tidspunkt ukendte.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.