• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
15. marts 2002 - Volkswagen

VW tester kunst-diesel

Sunfuel skal supplere brændselscelle-drift

Volkswagen har testet en Bora med en ny miljøvenlig syntetisk diesel-olie. Volkswagen har testet en Bora med en ny miljøvenlig syntetisk diesel-olie.

Af Jeppe Lykke Hansen
Volkswagen har netop testet en ny syntetisk diesel-olie i USA, hvor en Bora med en avanceret TDI-motor kørte dækkene tynde i Auburn Hills i Michigan.

Den syntetiske diesel-olie kaldet Sunfuel er fremstillet af ressourcer som planter, affaldsprodukter og andet råmateriale, der i modsætning til almindeligt olie vil kunne fremskaffes i uendelige mængder.

Næsten svovlfri
Sunfuel udmærker sig især ved et ekstremt lavt indhold af svovl og har det laveste udslip af skadelige partikler, som dagens teknologi tillader.

Planen med Sunfuel er, at den skal være supplement til brændselscelledriften i en kommende - stort set forureningsfri - brint-drevet Volkswagen.

Supplement til brint
Den kommende miljøvenlige Volkswagen vil stort set kun udstøde ren vanddamp ved brintdrift.

Når det bliver nødvendigt at slå over på diesel, vil bilen naturligvis forurene mere, men relativt set vil udstødningen også ved diesel-drift være meget miljøvenlig.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.