• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
30. september 2018 - Porsche

Produktionsstart på Macan

Den nye Porsche Macan er gået i produktion.

Den første kundebil i den nye udgave af Porsches bestseller ruller ud fra fabrikken. Den første kundebil i den nye udgave af Porsches bestseller ruller ud fra fabrikken.

Porsche

Stuttgart/Leipzig. Serieproduktionen af den nye Macan er startet på fabrikken i Leipzig. Den første kundebil er kommet igennem karrosserisamlingen, lakereriet og monteringsprocessen. Dele af fabrikken er blevet tilpasset specielt til modellen. Bilen, som er lakeret i Mambagrøn metallak, skal leveres til en kinesisk kunde.

Kina er blevet det land, hvor Porsche sælger flest biler, og der er udleveret over 100.000 eksemplarer af Macan til kunder, siden bilen blev introduceret på markedet i 2014. Den fortsatte store efterspørgsel efter den kompakte SUV er også ensbetydende med en stejl stigning i serieproduktionen: Allerede i september øges produktionen af den nye Macan på fabrikken i Leipzig til over 420 enheder om dagen, og den når således i løbet af få dage op på samme høje niveau som forgængermodellen.

”Macan er ganske enkelt succesmodellen – for Porsche og for fabrikken i Leipzig”, udtaler Gerd Rupp, som er øverste chef for Porsche Leipzig GmbH. ”I 2011 dannede modellen grundlag for et gennembrud og et opbrud: Dengang blev fabrikken i Leipzig ombygget til komplet fabrik med henblik på produktionen af den kompakte SUV – med karrosseribyggeri og eget lakereri. Da fabrikken blev taget i brug i februar 2014, var det planen at producere 40.000 biler om året. I dag producerer vi over 90.000 enheder om året til hele verden. Siden 2014 er der således udleveret ca. 350.000 eksemplarer af den kompakte SUV til kunder i hele verden.“

Takket være optimeringer af eksteriøret har den nye Macan en endnu mere sportslig og moderne fremtoning. Bagenden, som bygger på forgængermodellens unikke design, er blevet ændret markant. Den har med det tredimensionelle LED-lysbånd fået et karakteristisk Porsche designelement. Karrosseriproduktionen på fabrikken i Leipzig er blevet ombygget udelukkende på grund af det nye design af bilens bagende.

Desuden blev forskellige dele af monteringsprocessen optimeret og tilpasset til produktionen af den kompakte SUV, så man også for den nye Macan kunne sikre den flere gange præmierede kvalitet. I ”Initial Quality Study“ fra det amerikanske markedsresearchinstitut J.D. Power har Porsche Macan allerede flere gange indtaget førstepladsen – senest sidste år.

Den nye Macan havde verdenspremiere i Shanghai i slutningen af juli. Den kompakte SUV, som har nydt stor popularitet siden 2014, har fået en grundig opgradering, når det gælder design, komfort, opkoblingsmuligheder og køredynamik. Dermed er Macan stadig den sportslige spydspids i segmentet. Den nye LED-teknik er fra nu standard til forlygterne.

De mest iøjnefaldende nyheder i kabinen er den 10,9” store touchscreen til det nye Porsche Communication Management (PCM), de nyplacerede og nyudformede luftdyser og GT-sportsrattet, der kendes fra 911’eren. PCM giver mulighed for adgang til nye digitale funktioner som den intelligente stemmestyring og den standardmonterede onlinenavigation. Udbuddet af komfortudstyr udvides blandt andet med en køassistent, en ionisator og en elopvarmet forrude.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.