• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
11. august 2019 - Ford

Nye måtter af gamle flasker

Gamle vandflasker forvandles til nye måtter.

Ford har fundet en smart måde at genanvende plastik på. Hver Ford EcoSport er nemlig forsynet med måtter sammensat af 470 genbrugte vandflasker. Ford har fundet en smart måde at genanvende plastik på. Hver Ford EcoSport er nemlig forsynet med måtter sammensat af 470 genbrugte vandflasker.

Ford

Siden Ford introducerede EcoSport på globalt plan i 2012, har SUV-modellen givet nyt liv til mere end 650 millioner halvlitersflasker, der samlet set svarer til intet mindre end 8262 ton* genbrugsplast. Hvis flaskerne blev lagt i forlængelse af hinanden, ville de faktisk strække sig mere end to gange rundt om jorden**.

Ford anvendte for første gang genbrugsplast i produktionen af Ford Mondeo for mere end 20 år siden og har siden genanvendt 1,2 milliarder flasker om året på globalt plan.

“Forbrugerne er i dag enormt bevidste om den skade, som plastikaffald kan forårsage. Vi har længe arbejdet på at øge mængden af genanvendelige og bæredygtige materialer i produktionen af vores nye biler,” udtaler Tony Weatherhead, materialeingeniør hos Ford Motor Company.

At lave bilmåtter ud af genbrugte vandflasker indebærer først at skære flaskerne i småstykker. Disse småstykker opvarmes til 260 grader og smeltes ned, inden de omdannes til fibre med samme ultratynde tykkelse som et menneskehår. Fibrene flettes derefter sammen og spindes ind til syntetisk garn, som i sidste ende væves ind i måtterne
På europæisk plan er det blot 30 procent af al brugt plastik, der genanvendes***.* Plastikflaskers vægt er blevet reduceret med årene. Denne beregning antager en vægt på 12,7 gram per flaske og et globalt Ford EcoSport-salg på 1.384.274 enheder.
** En 500 ml plastikflaske måler 20,32 cm i højden. Ford har gennem tiden genanvendt over 415 millioner plastikflasker. 415.282.200 x 20,32 = 84.385 km. Jordens omkreds er 40.075 km.
*** EU-Kommissionens plaststrategi 2018

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.