• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
17. juni 2002 - Audi

Audi i Europas tjeneste

120 Audi A8'ere stilles til rådighed for EU-formandskabet

Audi kører for EU-formandskabet med en imponerende flåde A8'ere. Audi kører for EU-formandskabet med en imponerende flåde A8'ere.

Af Jeppe Lykke Hansen
Den danske bestand af luksus-limousinen Audi A8 mangedobles under EU-formandskabet, hvor Audi stiller hele 120 af slagsen til rådighed for ministre og delegerede.

Audi-importøren, Skandinavisk Motor Co. A/S, har aftalt med Finansministeriet, at de mange biler står vederlagsfrit til disposition i hele formandskabsperioden fra 1. juli til 31. december, men Finansministeriet selv skal betale udgifter til drift og chauffører.

Udvalgte chauffører
Chaufførerne, som kommer fra det danske politi og forsvar, skal igennem et intensivt kørekursus, hvor de skal lære bilerne at kende og tilegne sig kørefærdigheder tilpasset de særlige udfordringer, der er ved kortegekørsel og lignende.

De fleste af A8'erne i formandsflåden har 4,2 liters 310 hestes V8'ere, men der bliver også enkelte af de helt store med 6,0 liters W12-motor og 420 hestekræfter.

Alle bilerne har Audis Quattro-firehjulstræk og avanceret tiptronic-automatgear.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.