• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
22. marts 2022 - Volkswagen

Volkswagen med Hattrick

Euro-NCAP-test: fem stjerner til ID.5, Polo og Taigo.

Volkswagen scorer hattrick i den velrenommerede sikkerhedstest Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) Volkswagen scorer hattrick i den velrenommerede sikkerhedstest Euro NCAP (European New Car Assessment Programme)

Volkswagen


De nye Volkswagen modeller ID.5, Polo og Taigo har alle opnået fem ud af fem mulige stjerner og dermed det bedst mulige resultat.

Euro NCAP bedømte den 100 % eldrevne SUV-coupé og de to nye kompakte modeller med forbrændingsmotorer som fremragende i alle fire testede kategorier – beskyttelse af voksne personer i bilen, børn og ubeskyttede trafikanter samt i relation til standardmonterede assistentsystemer.

De tre Volkswagen-modeller klarede sig især rigtigt godt i kategorien ”Passagerbeskyttelse for voksne”. Her opnåede den elektriske ID.5 93 % af det totale antal mulige point, mens Polo og Taigo endda formåede kom op på 94 %. Bedømmelsen er blandt andet baseret på tests med frontal- og sidekollisioner samt med piskesmældsskader. Det fremragende resultat for ID.5 er fremkommet ud fra crashtests og en vurdering af tiltag i forhold til en hurtigst mulig redning og bjærgning. En anden vigtig sikkerhedsfeature er centerairbaggen til de forreste siddepladser, som er en del af udstyret i alle tre testede Volkswagen-modeller. I tilfælde af sidekollisioner kan denne centerairbag bidrage til at forhindre en mulig kontakt mellem hovederne på personerne på forsæderne eller i det mindste at reducere den.

I kategorien ”Beskyttelse af børn” opnåede ID.5 et resultat på 89 %. Denne bedømmelse er baseret på tre vigtige aspekter: Ud over den beskyttelse, som børnesikkerhedssystemer giver i tilfælde af en frontal- eller sidekollision, var der også fokus på mulighederne for sikker montering af børnesæder i forskellige størrelser og på bilens udstyr til transport af børn. Polo (80 %) og Taigo (84 %) klarede sig også fornemt i denne kategori.

I kategorien ”Assistentsystemer” imponerede ID.5 med 85 % af de mulige point. Taigo og Polo opnåede begge et resultat på 70 % i denne kategori. De er alle standardudstyret med blandt andet en træthedsregistrering, nødbremseassistenten "Front Assist” med citynødbremsefunktion og fodgængerregistrering samt vognbaneassistenten ”Lane Assist”. I ID.5 blev de visuelle og akustiske seleadvarsler (til første sæderække) samt sædebelastningsregistreringen (til anden sæderække) desuden medtaget og bedømt positivt i denne kategori.

Ud over passagerbeskyttelsen i biler tester Euro NCAP også, hvor godt automatiske nødbremsesystemer kan beskytte ubeskyttede trafikanter (fodgængere og cyklister) i tilfælde af en forestående kollision. ”Front Assist”, som er standardudstyr i ID.5, Taigo og Polo, er ifølge Euro NCAP god til at registrere disse trafikanter.

Områdeovervågningssystemet registrerer ved hjælp af en radarsensor og et kamera kritiske afstandsforhold og hjælper med til at forkorte bremselængden. I farlige situationer advarer systemet personen bag rattet visuelt og akustisk samt med et bremseryk og en automatisk opbremsning. I kategorien for beskyttelse af fodgængere og cyklister opnåede ID.5 et resultat på 76 %, mens Taigo (71 %) og Polo (70 %) fulgte lige i slipvinden.

En serie til fem stjerner: Den nye trio er i godt selskab. Med de fem stjerner til både ID.5, Polo og Taigo understreger Volkswagen sine skrappe krav til den højeste sikkerhed og viderefører en succesfuld serie: Senest opnåede ID.4 i april 2021 og den kompakte ID.3 i oktober 2020 topkarakterer hos Euro NCAP. I 2019 blev Golf og T-Cross tildelt topkaraktererne.
 
Bedømmelsesprogrammet Euro NCAP har siden 1997 fungeret som en streng målestok for sikkerhedsniveauet i nye bilmodeller i Europa. Det giver hurtigt bilkøberne informationer om sikkerheden i populære nye modeller. I de forgangne år er testprocedurerne og kravene til de standardmonterede assistentsystemer og den passive sikkerhed hele tiden blevet strammet. Detaljerne omkring de pågældende tests er offentligt tilgængelige på www.euroncap.com.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.