• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
19. september 2002 - Opel

Opel Eco-Speedster

Sparsommelig sportsvogn med forbrug som en Lupo 3L

På danske plader ville Eco-Speedster teoretisk falde ind under den berømte Lex-Lupo og dermed ikke koste mere end 160 kroner om året i grøn ejerafgift. Ikke dårligt for en sportsvogn med centermotor. På danske plader ville Eco-Speedster teoretisk falde ind under den berømte Lex-Lupo og dermed ikke koste mere end 160 kroner om året i grøn ejerafgift. Ikke dårligt for en sportsvogn med centermotor.

Af Jeppe Lykke Hansen
En topfart på 250 kilometer i timen og et brændstofforbrug på hele 40 kilometer literen lyder som det rene science fiction, men ikke desto mindre, er det hvad Opel lover for deres nye Eco-Speedster.

Eco-Speedster kommer dog næppe nogensinde på markedet, men skal fungere som reklame for Opels kommende diesel-offensiv, hvor de næste år introducerer fire nye diesel-motorer med op til 177 hestekræfter.

Lille motor med store præstationer
Den aerodynamisk udformede Eco-Speedster med den langstrakte bagende er udrustet med en "lille" 1,3 liters ECOTEC CDTI center-motor ydende 112 heste, men størrelsen er ikke alt.

I kombination med Eco-Speedsters ny kunststofkarosseri med meget bedre luftmodstandskoefficient og endnu lavere vægt en "standard-Speedsteren", vender bilen op og ned på, hvad der tidligere har været muligt.

Ny konstruktion
Den nye 16 ventilers motor er en helt ny fire-cylindret konstruktion med sidste nye udgave af common rail-teknologien.

Eco-Speedster præsenteres for publikum på den internationale biludstilling i Paris senere denne måned.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.