• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
8. november 2002 - sportscartesting.com

Heftigt nyt fra down under

Holden SSX ligner et seriøst bud på en BMW M5-dræber

Godt nok siger Holden, at det er en konceptbil, men den ligner noget, der kunne gå direkte i produktion. Godt nok siger Holden, at det er en konceptbil, men den ligner noget, der kunne gå direkte i produktion.

Af sportscartesting.com
NYHEDEN MED NAVNET Holden SSX Concept Car er netop lanceret på Sydney International Motor Show. Holden selv kalder den en fire-personers livsstilsmaskine.

Peter Hanenberger, formand og administrerende direktør hos Holden forklarer:
"SSX er vores bud på en fremtidig bil. Den er cremen af australsk design og teknisk kunnen. Den blander firehjulstræk med helt normal frihøjde og den har masser af effekt. SSX kan blive en realitet på mindre end et par år."

G'day and goodbye mates
SSX har en 5,7-liters højeffekt V8-motor. Desuden har den store skærme over de 19 tommer kæmpe alufælge, en mægtig integreret frontspoiler og Venturi-tunnel bag. Desuden dobbelte lygter foran, tågelygter og en særlig grill. Og en elegant sort spoiler.

Og en usædvanlig detalje for en power-bil af denne type: SSX har hækdør og er altså en hatchback, selv om den ligner en sedan. Og bagsæderne kan slås ned, så gulvet er helt plant. Smart, når man skal have flyttet store varer i en ruf. Officielt er SSX en konceptbil, men den ligner en bil, der er klar til normal produktion.

Pas på BMW M5 og kommende Audi A6 med V10 motor - der kommer noget bagfra.

FAKTA
· Holden SSX konceptbil
· Fempersoners hatchback
· Frontmotor, firehjulstræk
· For-, mellem- og bagdifferentialer
· 5,7-liters V8 motor


SE MERE PÅ SPORTSCARTESTING.COM
På sportscartesting.com kan du se flere billeder, læse om andre vilde sportsvogne og få andet guf med højt oktantal.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.