• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
21. august 2003 - Seat

Seat Altea prototype

Koncept-bil fra Seat realiseres efter motormesse

Seat Altea bliver den første model fra Seat indenfor Audi Brand Group, som Seat blev indlemmet i begyndelsen af 2002. Seat Altea bliver den første model fra Seat indenfor Audi Brand Group, som Seat blev indlemmet i begyndelsen af 2002.

Af Jeppe Lykke Hansen
Prototypen Seat Altea præsenteres på den kommende internationale bilmesse i Frankfurt til september.

Prototypen er en forløber for en produktionsklar model som komme til at dele navn med sin bolchesmagende forfader.

Spanske linjer
Altea viser som prototype nogle karakteristiske træk, der fremover vil gå igen i flere biler fra det spanske mærke.

Seat fremhæver selv profilen med en dynamisk linje, der gradvist falder ned mod bagerste hjul og lover, at dette kurveforløb vil blive kendetegnende for fremtidige modeller fra Seat. Fronten præges af en stor kølergrill sammen med de katteøjelignende forlygter.

Både multi og sport
For at fuldstændiggøre forvirringen på et bilmarked, der i forvejen rummer MPV'er, SUV'er og hvad-ved-jeg'er, bruger Seat lejligheden til at indføre endnu en betegnelse: MSV - Multi Sport Vehicle.

Begrundelsen er, at omridset Altea prototype ikke har nogen designmæssig opdeling af plads til motor, passagerer og bagage samt bilens sporty udseende og - antager vi - køreegenskaber. Om den lever op til navnet, må vi vente til efter bilmessen i Frankfurt med at få opklaret.

150 heste under hjelmen
Altea prototype er udstyret med en lang række sportslige detaljer som fire individuelle sæder i to rækker, sænket karrosseri og 19'' fælge med lavprofildæk samt et bremsesystem, der tydeligt kan ses gennem hjulegerne.
Motormæssigt får Altea en 2,0 Fsi-motor med 150 heste at gøre godt med. Kræfterne sendes ned i vejen gennem forhjulene via en sekstrins sekventiel tiptronic-gearkasse.

MSV-konceptet kan studeres på Frankfurt Motor Show. Den efterfølgende produktionsmodel kommer først på et senere tidspunkt.

Fakta om Altea prototype:
Længde: 4.292 millimeter
Bredde: 1.812 millimeter
Højde: 1.552 millimeter
Akselafstand: 2.578 millimeter
Slagvolumen: 2,0 liter
Effekt: 150 hestekræfter
Forhjulstræk



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.