• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
22. maj 2012 - Shell

Dansk succes i øko-kørsel

Danske studerende verdens bedste til øko-kørsel.

De to danske hold DTU Roadrunners og Team Aalborg Energy havde stor succes ved årets Shell Eco-marathon. De to danske hold DTU Roadrunners og Team Aalborg Energy havde stor succes ved årets Shell Eco-marathon.

Shell

Verdensrekord på 611 km/l
Årets Shell Eco-marathon blev en stor succes for de to hold ingeniørstuderende fra Danmark. DTU Roadrunners satte i en lille bybil ny verdensrekord med 611 km på en liter, mens Team Aalborg Energy fra Aalborg Universitet tog en flot fjerdeplads i deres kategori for prototype brintbiler. De kørte hvad der svarer til ca. 2.900 km på en liter benzin.

611 km på en liter benzin. Så langt kørte et hold ingeniørstuderende fra DTU deres lille, hyper-brændstoføkonomiske ethanolbil i finalerunden ved årets Shell Eco-marathon i weekenden.
Med blot to sekunder tilbage af tidsfristen, krydsede bilens chauffør Anne Mette Vraa målstregen og satte dermed verdensrekord i øko-kørsel i kategorien for små bybiler med almindelig forbrændingsmotor.

Hvor meget er din brugte bil værd? Vurdér den her!

”DTUs præstation er i sig selv bemærkelsesværdig – tænk at bygge en bil fra bunden, som kan køre over 600 km på en liter benzin. Endnu mere imponerende er rekorden, hvis man ser på konkurrenterne ved årets løb i Rotterdam. Her betød en smallere og mere ujævn bane med fem 90 graders sving ellers, at næsten alle hold kørte mindst 10 procent kortere end sidste år,” siger Regitze Reeh, kommunikationsdirektør i Dansk Shell.

DTUs bil, som satte ny verdensrekord i lørdagens sidste gennemløb, er bygget op fra grunden af de studerende og kører på 2.generations bioethanol. Bilen deltog i kategorien Urban Concept.

2.900 km på brint
Også et hold ingeniørstuderende fra Aalborg Universitet deltog med stor succes i årets Shell Eco-marathon. Holdets prototype brintbil præsterede en fornem fjerdeplads i tæt konkurrence med et hold tyske og italienske studerende. Team Aalborg Energy lå med omregnet 2.882 km på en liter benzin til en tredjeplads, men i sidste sekund blev holdet ’frarøvet’ en podieplads af et hold fra Italien.

Det var i år fjerde gang, at AAU deltog ved Shell Eco-marathon. Årets resultatet i kategorien for prototyper, der kører på brint, er en forbedring fra femtepladsen sidste år.
"Vi har fået masser af inspiration af at tale med de andre deltagere og studere deres løsninger. Så vi glæder os til at komme hjem og arbejde frem mod næste års Shell Eco-marathon. Vi har vist over for os selv, at vi kan køre lige op med de bedste i verden. Det giver blod på tanden. Vi leger også så småt med tanken om at deltage med endnu en bil til næste år, siger Søren Juhl Andreasen, lektor og vejleder for Team Aalborg Energy.

Besøg forsikringsoversigten på Bilpriser.dk

Stærke relationer mellem Shell og studerende fra hele verden
Den europæiske udgave af Shell Eco-marathon blev for første gang afholdt på almindelig vej i Rotterdams gader. Her fulgte op mod 50.000 besøgende de 227 tilmeldte hold fra 24 lande Europa i deres bestræbelser på at drive deres benzin-, diesel-, brint-, el-, solcelle-, gas- og ethanol-biler længst muligt på mindst muligt brændstof. Shell Eco-marathon afholdes nu også i USA og i Asien. Men hvad får Shell ud af at organisere en verdensomspændende konkurrence i at anvende mindst muligt af selskabets hovedprodukt?

”Shell arbejder for at skabe tættere bånd mellem uddannelsesinstitutioner og det private erhvervsliv. Shell Eco-marathon giver os mulighed for at etablere og vedligeholde relationer til både studerende, forskere og andre interessenter. Relationer, der kan føre til nye og dygtige medarbejdere i Shell, gensidige forskningssamarbejder og måske endda udviklingen af morgendagens biler og brændstoffer,” siger Regitze Reeh.

Ud over at fremstille olie og gas arbejder Shell også med alternative energityper som GTL og bioethanol. Shell spiller en stor og aktiv rolle i forskningen inden for energieffektivitet og brændstoføkonomi. Shell Eco-marathon er en begivenhed, der er med til at sætte fokus på verdens knappe energiressourcer. Ét af målene med Shell Eco-marathon er netop at skaffe viden om nye og mere vedvarende energityper end fossile brændstoffer.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.