• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
27. marts 2013 - Jyllands-Posten

Pas på disse vurderinger

Hold dig fra disse bilvurderingstjenester!

Danskebilpriser.com er en af de fire hjemmesider, som FDM og Forbrugerrådet advarer de danske forbrugere mod. Danskebilpriser.com er en af de fire hjemmesider, som FDM og Forbrugerrådet advarer de danske forbrugere mod.

Jyllands-Posten

Regninger på 399 kroner
Mange forbrugere har følt sig snydt efter at have modtaget en regning på 399 kr.
Hold dig fra disse bilvurderingstjenester! Sådan lyder det fra Forbrugerrådet og FDM, der på baggrund af flere klager har kigget nærmere på fire bilvurderingstjenester på nettet.

Sider på dansk - hjemsted i USA
Der er tale om tjenesterne Auto-pris.com, Bil-pris.com, Dinbilpris.com, og Danskebilpriser.com. De har alle adresse i Lewes, Delaware i USA, men yder support på et dansk telefonnummer. Bilistorganisationen Forenede Danske Motorejere, FDM har faktisk flere gange advaret sine medlemmer mod hjemmesiderne.

De fire hjemmesider tilbyder en individuel prisvurdering, hvis forbrugerne indtaster nogle oplysninger om deres bil. Men ifølge Forbrugerrådet har flere klagere modtaget en regning, selv om de har afbrudt vurderingen. Alle regninger har været på 399 kr.

På Bilpriser.dk kan du gratis foretage professionelle vurderinger!

"Forbrugerne har klaget over, at de får en regning, selv om de ikke mener, at de har købt noget. Når man kikker på siderne, fremgår det heller ikke tydeligt, at det er en tjeneste, der skal betales for. Samtidig vurderer flere brugere, at de har fået tilsendt en regning alene på baggrund af deres IP-adresse," fortæller Jakob Steenstrup, der er juridisk konsulent hos Forbrugerrådet.

En IP-adresse er computerens adresse på nettet. Det er dog normalt kun ens internetudbyder, der ud fra IP-adressen kan finde frem til en computers geografiske placering på en bestemt adresse.

Send en klage
Han opfordrer folk, der føler sig snydt til at klage til Forbrugerombudsmanden.
"Vi er en privat forbrugerorganisation, så vi kan ikke selv rejse nogen sag, og hjemmesiderne har alle adresse i USA. Der er dog tale om danske hjemmesider henvendt til danskere, så vi mener, at dansk lovgivning også må gælde for disse sider. I øvrigt er det jo ikke første gang, at vi støder på denne type af hjemmesider," tilføjer Jakob Steenstrup.

Annoncér gratis din bil på Bilpriser.dk

Lad være med at betale
Fælles for mange af henvendelserne til Forbrugerrådet er, at forbrugerne ikke har været klar over, at det accepterede et køb på 399 kr., når de klikkede på "Start" for at få en vurdering.

"På nogle af siderne prisen været oplyst med meget små typer - i hvid skrift på sort baggrund," forklarer Jakob Steenstrup.

"Derfor råder vi folk til at holde sig væk fra disse sider. Samtidig er det vores vurdering, at folk ikke er forpligtet til at betale, fordi det ikke tydeligt nok fremgår, at der reelt er tale om en aftale mod betaling," tilføjer Jakob Steenstrup.

Til Forbrugerombudsmanden
FDM har allerede bedt Forbrugerombudsmanden om at se på sagen.
"Vi har hørt meget om det, fordi nogle af vores medlemmer også har følt sig snydt. I første omgang har vi fortalt vores medlemmer, at de som udgangspunkt har 14 dages fortrydelsesret ved handel på nettet. Derfor har vi opfordret medlemmerne til at skrive til firmaet og meddele, at de har fortrudt købet. Tilbagemeldingerne er, at det har været meget svært at få kontakt til firmaerne. Omvendt har vi heller ikke fået meldinger om, at nogle af vore medlemmer er blevet truet med inkasso. Så mit gæt er, at firmaerne har stillet sig tilfreds med de indbetalingerne, de har modtaget. Deraf kan man måske udlægge, at der er tale om en god forretning," siger Dennis Lange, der er jurist hos FDM.

Besøg forsikringsoversigten på Bilpriser.dk

Værdiløse vurderinger
FDM har i øvrigt tidligere betegnet vurderingerne som værdiløse, da de bygger på oplysninger, der i forvejen findes på nettet. Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Forbrugerombudsmanden, da den pågældende sagsbehandler har ferie.

Del denne nyhed og advar dine venner og bekendte mod disse vurderingstjenester!

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.